Meer dan 60 jaar ervaring

Graf von Faber-Castell Pen of the Year 2019 - Samurai

Bestelnummer: 14 51 60 op voorraad: 0

Verpakt per: Prijs per:

€ 2.892,56 (excl. BTW)

(€ 3.500,00 incl BTW)

Specificaties
Productnummer: 14 51 60
Merk: Graf von Faber-Castell
Voorraad: 0
Verpakt per: / 1
Prijs per:
Omschrijving

Het vervaardigen van een katana was een minutieuze ambacht die dicht aanleunde bij de juwelenmakerij. Het lemmet van het zwaard werd gemaakt uit het sterke tamahagane staal dat door speciale processen gekromd en geslepen werd. Het handvat en de schede van de katana werden gemaakt uit magnoliahout. Het handvat, ten slotte, werd ook nog eens belegd met leer van de pijlstaartrog, uniek in zijn soort, en afgewerkt met edelstenen.

Net als de schede van de mythische katana is de body van deze editie gemaakt uit Magnoliahout dat meerdere malen met de hand geverfd, opgeschuurd en gepolijst werd om dit perfecte resultaat te bekomen. In de body staat een quote gegraveerd die ingelegd werd met 24kt
goud: “vandaag overwin ik mijzelf van gisteren”. De quote is van de hand van Miyamoto Musashi. Hij wordt gezien als dé meest mythische
samoerai ooit, een onbevreesde zwaardkunstenaar met een oeverloze wijsheid. Hij schreef het iconische Boek der Vijf Ringen - naar de vijf zenringen: aarde, wind, water, vuur en leegte - dat door nagenoeg alle samoerai na hem aanzien wordt als een soort bijbel, de samoeraicode. De quote op deze pen wordt beschouwd als een van de grondslagen van het hele gedachtegoed van de Samoerai.

De met de hand gesmede grip van de pen is gebaseerd op de look van het handvat van het Japanse zwaard. Bovenop de dop prijkt dan weer een inlay in echt tamahagane staal, gesmeden door een Japanse smid volgens de traditionele kunst. Het Japanse teken op de inlay leest ‘Samoerai’ en is net als de quote op de body met 24kt goud belegd. Het teken op de onderkant van de pen staat dan weer voor het Japanse woord ‘tsuba’, wat zoveel betekent als ‘handbescherming’, refererend naar de stootplaat die het handvat van het lemmet scheidt en de hand beschermt tijdens het vechten tegen klappen van de tegenstander.

Specificaties:
- Magnolia houten body, afgewerkt met 24kt goud
- Stalen grip, met de hand gemeden
- Dop ingelegd met tamahangestaal en afgewerkt met 24kt goud
- Dop en endcap zijn ruthenium plated
- 18kt witgouden penpunt, ruthenium plated
- Vulpen met M nib, slechts gemaakt in een oplage van 400 stuks