Meer dan 60 jaar ervaring

Graf von Faber-Castell Pen of the Year 2019 - Samurai Black edition

Bestelnummer: 14 51 70 op voorraad: 0

Verpakt per: Prijs per:

€ 3.885,00 (excl. BTW)

(€ 4.700,85 incl BTW)

Specificaties
Productnummer: 14 51 70
Merk: Graf von Faber-Castell
Voorraad: 0
Verpakt per: / 1
Prijs per:
Omschrijving

Het vervaardigen van een katana was een minutieuze ambacht die dicht aanleunde bij de juwelenmakerij. Het lemmet van het zwaard werd gemaakt uit het sterke tamahagane staal dat door speciale processen gekromd en geslepen werd. Het handvat en de schede van de katana werden gemaakt uit magnoliahout. Het handvat, ten slotte, werd ook nog eens belegd met leer van de pijlstaartrog, uniek in zijn soort, en afgewerkt met edelstenen.

“Ontwikkel zowel je geest als je wijsheid” is de quote van Miyamoto Musashi die op de dop van de Black Edition prijkt. Voor de samoerai is ontwikkeling van de intuïtie en het buikgevoel immers even belangrijk als intellectuele verrijking. Miyamoto Musashi wordt gezien als dé meest mythische samoerai ooit, een onbevreesde zwaardkunstenaar met een oeverloze wijsheid. Hij schreef het iconische Boek der Vijf Ringen - naar de vijf zenringen: aarde, wind, water, vuur en leegte - dat door nagenoeg alle samoerai na hem aanzien wordt als een soort bijbel, de samoeraicode. De quote op deze pen wordt beschouwd als een van de grondslagen van het hele gedachtegoed van de Samoerai.

De body van de Black Edition is gebaseerd op het design van het harnas van de krijgers. De lijnen in de geverfde metalen body zijn met de hand ingegraveerd en ingelegd met 24kt goud. Het gecreëerde reliëf geeft een erg tactiel effect aan de body. Achteraan zijn golven ingelaserd zoals deze ook afgebeeld worden in het Boek van Water, een van de hoofdstukken in Musashi’s Boek der Vijf Ringen. De golven staan symbool voor de vloeiende, soepele, bijna dansende bewegingen van de vechtkunst die Samoerai aangeleerd krijgen. De grip is, net als bij de Magnolia editie, gebaseerd op het handvat van de katana en ook de bovenkant van de dop en de onderkant van de pen zijn afgewerkt zoals bij de Magnolia editie: Bovenop de dop prijkt dan weer een inlay in echt tamahagane staal, gesmeden door een Japanse smid volgens de traditionele kunst. Het Japanse teken op de inlay leest ‘Samoerai'. Het teken op de onderkant van de pen staat dan weer voor het Japanse woord ‘tsuba’, wat zoveel betekent als ‘handbescherming’, refererend naar de stootplaat diehet handvat van het lemmet scheidt en de hand beschermt tijdens het vechten tegen klappen van de tegenstander.

Specificaties:
- Stalen body, geverfd
- Body gegraveerd en ingelegd met 24kt goud
- Golfpatroon achteraan de pen ingelaserd
- Met de hand gesmede grip gebaseerd op die van een katana
- Dop ingelegd met tamahangestaal
- Dop en endcap titaniumplated en PVD coated
- 18kt gouden penpunt , ruthenium plated
- Vulpen met M nib, oplage beperkt tot 330 stuks